Bohužel tento státní dluh je dluhem všech obyvatel republiky (tedy také Váš a můj). Vy osobně jste sice republiku nezadlužil, ale byl jste u parlamentních voleb a zvolil svého zastupitele (poslance) do sněmovny. Tímto jste mu rovněž za sebe dal mandát (nebo také plnou moc) k tomu, že Vaším jménem může zadlužovat republiku. Toto je základní princip parlamentní demokracie. Poslanci rozhodují o zákonech a také schvalují státní rozpočet za nás voliče. Je jen na nás jak odpovědné polityky zvolíme. Možná namítnete, že jste u voleb nebyl ale ostatní se jich zúčastnili a na základě jejich volby došlo k dosazení poslanců do parlamentu. Dluh je tedy nás všech a jen MY ho musíme uhradit. Nikdo jiný to za nás neudělá.
vložil MajkT 08.06.2012, 14:47
Vážený pane MajkT, bohužel neumíte rozeznat mezi dobrým a zlým. To, co píšete, je lež a vysvětlím Vám to na příkladu.
Kdyby Vám u dveří Vašeho bytu zazvonil údajný policista, ve skutečnosti darebák, který by Vás svázal, znásilnil Vám ženu, vykradl byt a zmizel, potom by na Váš telefonát dorazila skutečná policie, měl byste za správné, aby Vás zatkla a šel jste do vězení za znásilnění a krádež?
Dluh platí ten, kdo jej udělal. Ústavní činitelé k tomu nikdy nedostali mandát. Jasné?
vložil Ivan 27.08.2012, 00:42
Bohužel jsme "odsouzeni" to zaplatit. Složenku nedostane nikdo, ale zato žádná vláda už nikdy v dohledné budoucnosti nesníží daně, jinak by to neutáhla. Kdo něco má (i málo) bude platit. Vysoký příjem, nemovitosti, pozemky, kapitál, auto, druhé auto, pas, dětský pás, technická, pojistné, energie, "přirozené" monopoly: vodné stočné, to všechno půjde dramaticky nohoru. Tak všichni poznáme, že ten dluh reálně existuje, hawk! vložil maajlo 06.01.2013, 23:07
Virtualní dluh. Jsem prostý člověk a moc mi to nemyslí .ale na jedno bych se rád zeptal.Je li to i můj dluh,komu že to dlužíme???Kdo nám pujčil ty miliardy?Něco je špatně ,protože čím více platíme tím je dluh rok od roku větší a na zvyšující se dluh vlada zase reaguje zvyšením platebních nároků na obyvatelstvo za učelem snižování statního dluhu,ale onen dluh opět roste. Jinak asi skvělý biznis,čím více by mi někdo dluh splacel ,tím více by mi dlužil. Jsem prostý člověk a mocmi to nemyslí... vložil Pepe 08.04.2013, 06:33
Proč stále lidi volíte stejné strany a v nich ty kreatury na který jsou napojený mafiáni, nechápu to. Když se lidí ptám, tak mi řeknou, když tam přijdou jiní taky budou krást. A co když ne?? Tyhle kreatury už se tam drží 20let, mají to jako výhodné zaměstrání a dobré vazby tzv.já tobě a ty mě..Zkuste volit jednou někoho jiného. vložil ovcanda 10.04.2013, 19:34
"Nemějte starost o svůj život, co budete jíst, ani o tělo, co budete mít na sebe. Což není život víc než pokrm a tělo víc než oděv? Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je Váš nebeský otec živí. Což vy nejste o mnoho cennejší? Kdo z Vás může o jedinou píď prodloužit svůj život, bude-li se znepokojovat. Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde je zloději vykopávají a kradou. Ukládejte si poklady v nebi, kde je neničí mol a rez a kde je zloději nevykopávají a nekradou." vložil eda 10.04.2013, 21:04
Dobrý den, všem, už jen proto, že jste se propracovali až sem, jste mi všichni sympatičtí. Jste svého druhu elita, většinu národa to vůbec nezajímá ...... což je škoda. Asi by mělo. Dluh to sice TEĎ není můj, ale POTOM, až vláda bude donucena razantně zdanit a) peníze již vydělané b) peníze dosud nevydělané, aby se stát nepoložil, potom už to můj dluh bude hodně. Proto je dobré tyhle dluhové hodiny sledovat. vložil elk 11.05.2013, 10:01
Takové a podobné dluhy má každý stát západního světa. Tyto dluhy nemáme vůči nikomu, kdo vytvořil reálné hodnoty a my ty hodnoty spotřebovali. Tyto dluhy máme vůči bankám, které žádné reálné hodnoty netvoří, jediné co tvoří jsou peníze, což jsou pouze čísla v systému. Ano, banky poskytují službu, ale hodnota bankovních služeb nemůže v žádném případě dosahovat takových hodnot, jak je nám tvrzeno. Hodnota služby banky musí být taková aby banka vydělala na svůj provoz, ale není možné, aby byl systém nastaven tak, aby se za bankovní SLUŽBY stal celý svět mejetkem bank. Pokud se tak dějě, nejedná se o službu, ale o podvod. Podvod je kriminální čin a výnosy z kriminální činnosti jsou nelegální a nevymahatelné. Je třeba takové počínání prošetřit a podvodníky postavit před soud. vložil Afterduft 11.08.2013, 08:40
Den daňové svobody (11. červen) naznačuje, kdo státní dluhy splácí a kdo ne. Jsme to my - pracující a podnikající ve výrobní a služební sféře. Nedojíme státní rozpočet jako úředníci, umělci, soudci, poslanci a kdovíjací příživníci se stálým požadavkem na zvyšování platů. Musíme si státem zvyšovanou inflaci svým zvýšeným výkonem poctivě odpracovat. Ctěl bych vidět odboráře a státní zaměstnance, jak si na vyšší platy sami zpevní pracovní normu. Zatím vyřvávají všichni tím víc, čím víc jim stát přidá. Chtělo by to defenestraci, privatizaci a dvě třetiny státních úředníků propustit, přidělit zodpovědnost a za podvody a chyby tvrdě trestat. Pak by i oni pochopili, jak vypadá opravdová práce. vložil jenda 21.07.2014, 21:23